28
març

Prop de quatre-cents joves assisteixen a la fira d’ocupació TreballemGi Alt Empordà

Durant el matí han tingut lloc set-centes entrevistes laborals per part de les quaranta empreses que hi han participat

Veure galeria fotogràfica

La Fira d’Ocupació TreballemGi Alt Empordà, dedicada a la inserció laboral dels joves, ha superat les previsions i ha comptat amb una nombrosa participació tant per part de joves, com d’empreses i centres de formació.

A TreballemGi Alt Empordà hi han participat tres-cents setanta vuit joves que han concertat set-centes entrevistes laborals per optar a algun dels seixanta perfils laborals que s’hi oferien.

La Fira, que s’ha celebrat aquest matí al Convent dels Caputxins de Figueres, ha estat organitzada per la Cambra de Comerç de Girona i ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i dels ajuntaments de Figueres, Roses, Castelló d’Empúries i Vilafant.

Jordi Masquef, alcalde de Figueres, Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona, Manel Toro, conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, i Glòria Parpal, directora de l’Oficina de Treball de Figueres han inaugurat la Fira. Posteriorment els joves que s’havien inscrit prèviament han començat les entrevistes de treball, els tallers ocupacionals i les visites als centres de formació presents.

L’objectiu de TreballemGi és permetre que les empreses i entitats locals amb necessitat d’incorporar joves puguin fer-ho, i d’altra banda ajudar a la inserció i orientació dels joves sobre com cercar i assolir feina.

La Fira ha comptat amb tres espais, un d’ells dedicat a la inserció laboral. En aquesta zona d’empreses els assistents han pogut presentar el seu currículum a les diferents empreses, consultar els llocs de treball oferts i oferir-se com a candidats a ocupar algun dels llocs de treball. Hi han participat quaranta empreses de sectors tant diversos com el sociosanitari, comerç, construcció, turisme, assegurances, formació… Les empreses hi han ofert més de seixanta perfils laborals diferents. Entre les empreses s’hi troben Rutac – Rutes Turístiques i d’Aventura Catalunya, Mapfre, Mercadona, Residència Pi i Sunyer, Fundació Salut Empordà, Hotel San Carlos, Condis Supermercats, Hotel Torremirona, Construccions Metàliques Espolla, Limpio, Residència Europalau, Marlex, Unió d’Empresaris de la Construcció – UEC, Gastrònoms, Punto 21, Fundació Privada Hospital Santa Llúcia, Boats Mediterrani, Càmping Punta Milà – Càmping Sant Pol, Artris Serveis Socials, Big Bang Figueres, Decathlon, Randstad, Aldi Supermercats, Sersa, Clean Deal, Park Aquàtic de Roses, Sidreria Txots, Carrefour i Fundesplai.

A la zona dedicada a la formació ocupacional s’hi ha explicat el Programa PICE per a joves de 16 a 29 anys i els programes dels centres de formació participants: Pivot Point Figueres, Fundació Clerch i Nicolau, Escola Hostaleria de l’Alt Empordà, Unió d’Empresaris de la Construcció Formació, IDFO Figueres, Fundació Drissa, Fundació Altem, Fem! – Oficina Joventut, Cesi Alta Formació, SERSA Formació, i Sistemes Informàtics Icon.

A la zona de tallers ocupacionals els joves han pogut participar a les diferents sessions dels tallers d’imatge personal, risoteràpia i en un escape room.

A la Fira també s’hi han explicat quins són els ajuts per a empreses destinats a fomentar la creació de llocs de treball per a la contractació de joves beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Tota la informació de la Fira es troba disponible a la web www.treballemgi.cat/altemporda, des d’on els joves han pogut inscriure’s a la Fira i concertar les entrevistes de treball.

Veure galeria fotogràfica

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.