2
febr.

Vídeo resum de la Fira Virtual TreballemGi 2020

El 16 de desembre va tenir lloc la 5a edició de la fira d’ocupació juvenil, TreballemGI, en aquesta edició, en format virtual, degut a la situació sanitària. La Fira ha superat les expectatives, amb 542 inscrits i 176 ofertes de feina de 36 empreses diferents. L’objectiu de la Fira Virtual TreballemGi és ajudar a la inserció i orientació dels joves, facilitant-los el contacte amb empreses i entitats que estan interessades en incorporar joves.

La Inauguració de la Fira TreballemGi Girona va anar a càrrec de Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç. Els joves hi van trobar un espai amb empreses de sectors com els serveis, la indústria, la hostaleria, la logística, l’alimentació o el tercer sector interessades en la contractació de personal.

L’espai ha permès als joves assistents participar en diferents tallers ocupacionals i consultar prop de 180 ofertes de treball en diversos àmbits professionals. La plataforma digital on s’ha desenvolupat TreballemGi ha tingut 114.336 visites d’una durada mitjana de 27 minuts.

Les activitats de TreballemGi es van distribuir en diferents zones dins la plataforma digital: A la zona Empreses els joves van trobar companyies de sectors molt diversos com els serveis, la indústria, l’hostaleria, la logística, l’alimentació o el tercer sector interessades en la contractació de personal. Una vegada amb elles els joves podien presentar el seu CV, consultar les ofertes laborals i fer entrevistes virtuals.

També es va destinar una franja tant del matí com a la tarda al networking entre empreses. 28 participants d’empreses com GM Food, Roberlo, Concentrol, Hipra, Nestlé, Bauhaus, El Col ·legi Oficial d’Agents Comercials de Girona, la Fundació Ramon Noguera, Xef a Casa, la Fundació Adecco, Altimir, Alterego, ICON, AXXON, el Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines i Sunsmith van disposar d’un espai per a presentar els seus productes, serveis, i respondre les preguntes de la resta d’empreses participants.

A la zona tallers es van desenvolupar diferents activitats per millorar l’ocupabilitat dels joves: Al taller “EL MEU PODI COMPETENCIAL: FENT BRILLAR ELS MEUS PUNTS FORTS” hi van haver 128 participants. Jordi Esqué coach i formador va explicar les eines per a saber identificar els punts forts de cadascú i d’aquesta manera guanyar més autoestima i obtenir més seguretat en els processos de selecció.

Al taller “CLAUS PER FER UN BON CURRÍCULUM I CARTA DE PRESENTACIÓ”, que va comptar amb 102 participants, Núria Sanllehí, orientadora professional de la Universitat de Girona, va donar les eines bàsiques per actualitzar el currículum, dissenyar una carta de presentació.

Al taller “COM SUPERAR UNA ENTREVISTA DE FEINA AMB ÈXIT”, hi van assistir 33 participants. L’objectiu d’aquest taller era donar les eines necessàries per poder preparar-se per a una entrevista feina amb èxit i aprendre els diferents tipus d’entrevista. I també va anar a càrrec de Núria Sanllehí, orientadora professional de la Universitat de Girona.

Al Taller “ELEVATOR PITCH: EL TEU MINUT DE GLÒRIA”, que va comptar amb 28 participants, el coach Jordi Esqué va explicar les diverses tècniques per prendre consciència d’un mateix per poder donar un discurs de qualitat.

Finalment al taller “KIT DE GESTIÓ EN TEMPS D’INCERTESA”, amb 12 participants, Jordi Asqué, va parlar de la incertesa causada per la pandèmia, i va ajudar a adquirir eines de gestió emocional i com orientar els esforços cap a un objectiu concret.

TreballemGi està organitzat per la Cambra de Comerç de Girona amb la col·laboració de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Girona, la Universitat de Girona i del Servei d’Ocupació de Catalunya.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.