Taller 3 – Vols descobrir les teves habilitats d’estrateg/a? – joc d’escape room.

28 març 2019
9:30 - 13:30
AUDITORI DELS CAPUTXINS. FIGUERES

Taller 3 – Vols descobrir les teves habilitats d’estrateg/a? – joc d’escape room.

L’Escape Room és un joc d’escapada en viu, on els participants, en grups, romanen tancats en una habitació i han d’aconseguir sortir-ne resolent una sèrie d’enigmes i proves.

El primer escape room (Virtual) va ser creat a Silicon Valley per un grup de programadors que s’anomenaven ‘’Origin’’ i es van inspirar en les novel·les policiaques d’Agatha Christie. Tot i això, no va ser fins al 2007 quan Takao Kato, un guionista i director de cinema i anime Japonès, va portar aquest joc al món real.

Gràcies al seu gran èxit, els Escape Rooms no han parat de créixer arreu de món convertint-se fins hi tot en una moda social. A Espanya, actualment, ja hi ha més de 1000 empreses que es dediquen a aquest negoci.

El fet d’endinsar-se en un joc on els participants han de superar diferents reptes, enigmes lògics i creatius per arribar a una solució plantejada fa que es submergeixin en un ambient de frenesí i pressió que els ajuda a aprendre, sense adonar-se’n, de forma divertida i engrescadora.

Els alumnes adquireixen els coneixements d’una forma més natural de manera que innovem la metodologia de treball en comparació amb el sistema predominant on un orador parla i els alumnes callen i escolten.